Pobjeda u zadnjem kolu 5. ŠL JUG

U subotu, 12. listopada, u prostorijama Šahovskog kluba Casper u Zadru, uspješno je odigran zadnji meč ovogodišnje 5. HŠL Jug s pobjedom B ekipe ŠK Dubrovnik nad domaćinima 2 : 4.

Rezultati po pločama su bili:
1. Leo Burčul – Žan Glišović (0 – 1)
2. Andrija Mučaji – Slavko Perić (1 – 0)
3. Šime Mihić – Frano Jančić (0 – 1)
4. Darije Pavić – Matej Perak (0 – 1)
5. Jakov Brković – Maro Carević (0 – 1)
6. Marko Ilijašević – Tonko Sebastijan (+ – -)

Casper je mlada ekipa gdje je svih šest igrača rođeno u rasponu od 2009. do 2014. godine. Prostorije se nalaze u centru Zadra na području bivše vojarne, a sada sportskom centru „Franko Lisica“. Klub je u jednoj prizemnici koju dijeli sa dječjim vrtićem. Ima ugodno i uredno uređene prostorije koje su opremljene godinama rada klupskih organizatora i imaju sve što je potrebno. Lako se nađe, ima ogroman parking i vlastito uređeno dvorište sa klupama i hladom stabala.

Kada se igra s mladim igračima, partije ne traju dugo. Žan, Matej i Maro su brzo priveli svoje partije do pobjede. Jedina iznimka bili smo Slavko i Frano. Frano je sve dvaput provjeravao i potrošio više od dva sata za partiju od 26. poteza: protivnik je igrao Bečki gambit i odigrao par pasivnih poteza u otvaranju što je Frano iskoristio i napravio mu napad na kralja u centru po h4-e1 dijagonali, osvojio kvalitet i tri pješaka. Kasnije je pokušao organizirati napad sa preostalim figurama ali je dopustio protivniku napad na f7 polje koji je otklonio te priveo partiju kraju izmjenama preostalih figura. Slavko je u otvaranju morao dati figuru, borio se protiv jačeg materijala cijelu partiju ali je protivnik doveo sve u završnicu koju je reducirao na dobivenu pješačku strukturu sa opozicijom. Nažalost propustio je priliku vječnog šaha damom u središnjici. Nismo došli kompletni jer je Tonko morao otkazati dolazak zbog prehlade, a Marko ipak zbog obaveza nije mogao uskočiti.

Ligu smo završili s tri pobjede i četiri poraza na šestom mjestu, dok su se ŠK Marjan i Vela Luka plasirali u višu ligu. Posebno nam je drago za Vela Luku jer znamo s koliko truda i entuzijazma organiziraju svoj šahovski život pa im ovom prilikom čestitamo! A nama preostaje nada da ćemo sljedeće godine postići bolji rezultat!

https://chess-results.com/tnr903413.aspx?lan=13&art=3&rd=7