ZAPISNIK SA SJEDNICE UO (16.2.2024.)

Zapisnik sa sjednice Upravnog odbora održanoj 16. veljače 2024. u 16 sati u prostorijama ŠK Dubrovnik.

Sjednici su nazočili:
Vlaho Zlošilo, predsjednik
Tomislav Musić, dopredsjednik
Sulejman Islamović, član UO
Gordan Markotić, član UO
Ana Rajić, članica UO
Predrag Zerdo, tajnik

Zapisnik i zaključci:
1. Škola šaha pri klubu kreće uskoro, a voditelji će biti Ivana Perak (početnici) i Anvar Turdyev (naprednija skupina). Prethodnih tjedana se prijavio lijep broj polaznika.
2. Donesena je odluka o premještanju prvenstva Grada u raniji dio godine kada natjecetaljski kalendar nije tako popunjen. Razgovaralo se o novom formatu gdje bi se prvo igrao polufinalni turnir za širi broj zainteresiranih, a finalni turnir bi igralo 10 igrača Bergerovim sustavom. Vidjet će se na kakav će odaziv naići ovakav novi format.
3. Tajnik Predrag Zerdo dao je osvrt na održani adventski turnir koji je prema dosta pokazatelja bio uspješan, ali je financijski bio u značajnom minusu. Kako je riječ o novom turniru naglasak je bio na promidžbi i na popunjenosti hotela, pri čemu se odustalo od glavnog prihoda organizatora koji čine upisnine. Već sljedeće izdanje turnira planirano za ovu godinu trebalo bi biti barem na nuli ako ne i u financijskom plusu. Rapid turnir Open Dubrovnik 2024 tradicionalno je odrađen na vrlo dobar način.
4. Ana Rajić preuzet će veći dio administrativnih poslova kluba. Taj će rad biti redovno plaćen putem ugovora o djelu, a u skladu s mogućnostima kluba i u skladu s obimom preuzetih obveza.
5. Ana Rajić i Ivan Potrebica osmislili su i odradili nekoliko uspješnih i zahtjevnih prijava na javne pozive (Grad, Turistička zajednica, Min. turizma i sporta) tako da i s te strane treba očekivati podršku pri organiziranju natjecanja i turnira.

Zapisnik sastavio Predrag Zerdo, tajnik kluba
Zapisnik će se objaviti na mrežnim stranicama ŠK Dubrovnik.