Pakoštanci bolji u pretposljednjem kolu 5. lige

Nakon lijepo provedene subote u Vela Luci prije dva tjedna, gdje smo odigrali simultanku i ostvarili tijesnu pobjedu u petom kolu, druga momčad Šahovskog kluba Dubrovnik proteklog je vikenda ugostila ekipu Šahovskog kluba Pakoštane, koja je prešla dug put kako bi protiv nas odigrala šesto kolo. Znali smo da neće biti lako, iako smo bili domaćini, budući da je svaka ekipa u petoj ligi ove godine pokazala da može iznenaditi i pomrsiti planove protivnicima.

ŠK Dubrovnik B nastupio je u sastavu: Matej Perak, Maro Carević, Tonko Sebastijan, Franko Matana, Neven Vlahov i David Tolj.

Nakon četrdesetak minuta igre, prvi je svoju partiju završio Tonko, koji je otkrivenim napadom uhvatio svog protivnika na spavanju i pobijedio. Nedugo nakon njega, svoju je partiju završio i Neven. Iako njegov brzi stil igranja često izbaci protivnike iz takta, ovaj put to nije bilo dovoljno, te su Pakoštane poravnale rezultat. Franko je neko vrijeme imao kontrolu partije i veliku šansu za kapitalizaciju, no nije najbolje izračunao varijantu s kojom je odlučio napasti protivnika, te iza toga nije imao više šanse za povratak u meč. David je imao aktivnu poziciju s dva topa i pješacima na damu i pješake, te je nakon dosta odigranih poteza dogovoren remi. Maro je odigrao odličnu partiju i uz figuru više u završnici bez većih poteškoća pobijedio. Matej je imao najveći izazov jer je na prvoj ploči igrao protiv jakog majstorskog kandidata. Pružio je vrhunsku partiju i odličan otpor, no u trenucima kada se partija lomila, nekoliko nepreciznosti pod pritiskom zeitnota učinilo je svoje. Nakon duge i mukotrpne borbe, Matej je pružio ruku i predao partiju, čime su ŠK Pakoštane odnijele ukupnu pobjedu.

Preostaje samo sportski čestitati gostima iz Pakoštana na pobjedi. Naša ekipa imala je svoje prilike, no nije ih iskoristila. Nadamo se da će ovo poslužiti kao dobra lekcija za ubuduće.

Tablični prikaz rezultata:
1/1 III Matej Perak (w) – MK Anto Slišković (b) 0 – 1
1/2 IV Maro Carević (b) – IV Branko Bakija (w) 1 – 0
1/3 IV Tonko Sebastijan (w) – Mate Lacman (b) 1 – 0
1/4 IV Franko Matana (b) – III Dalibor Bardak (w) 0 – 1
1/5 Neven Vlahov (w) – Mateo Šime Troskot (b) 0 – 1
1/6 David Tolj (b) – IV Petar Maksan (w) ½ – ½